TODAY MATCH AT 3

Vrouwen, voetbal en verlangens
  • 09 Mar 2018 - 15:45
  • Feature
  • Ketelhuis 2
  • Lesbian
  • iCal

(hoy partido a las 3)

Argentinië 2017, 96 min, Clarisa Navas
Spaans gesproken, Engels ondertiteld
Spanish, with English subtitles

OOK: ZA 17 MAART - 13:45


Het vrouwenvoetbalteam ‘De Ontembare’ wacht met spanning op de start van een voetbaltoernooi. Al zijn de omstandigheden verre van wat er doorgaans voor de mannen wordt georganiseerd, ze kunnen niet wachten om het veld op te gaan.

Voorafgaand en zelfs tijdens wedstrijden ontvouwen zich allerlei gebeurtenissen die de voortgang van het toernooi bedreigen (liefdesconflicten, tekort aan teamgenoten, politiek en zelfs de regen lijkt roet in het eten te gooien). Ondanks alles weten ze zich te verenigen in een doel: voetballen tegen elke prijs.
De regisseuse is er, door de haast documentaire manier van vertellen, in geslaagd om een onderhoudend en geloofwaardig portret van jonge lesbische vrouwen te schetsen.

‘The Indomitables’ anxiously await the start of a neighborhood female soccer tournament. During this time, all sorts of events unfold: conflicts of love, politics and even the rain threaten the one thing for which these women unite; to play soccer at any cost. An entertaining fresco of the lives of young lesbian women.