CJP FILM-ROUTE:

CJPCJP brengt jonge mensen tot dertig jaar in contact met cultuur in de breedste zin van het woord. Er zijn veel films te genieten in dit overweldigende aanbod, maar onderstaande titels worden speciaal uitgelicht zodat je je niet hoeft te verliezen in eindeloos plannen, maar direct op je gemak en heerlijk onderuitgezakt in je bioscoop stoel kan gaan genieten.

A DATE FOR MAD MARY
Ierland 2016, 82 min, Darren Thornton
Romantische komedie waarin een jonge vrouw tevergeefs een mannelijke date probeert te vinden voor een bruilofstfeest. Alles verandert als ze fotografe Jess ontmoet.

AWOL
VS 2016, 85 min, Deb Shoval
De jonge Joey ziet maar één uitweg uit haar troosteloze stadje in Pennsylvania, en dat is het leger in. Dan komt ze echter de wat oudere Rayna tegen: ze heeft twee kinderen, haar man is altijd weg en houdt wel van een feestje.

BURN BURN BURN
Engeland 2015, 106 min, Chanya Button
Donkere komische roadmovie waarin twee vrouwen door Engeland rijden om de as van hun beste vriend te verspreiden.


DIE MITTE DER WELT
Duitsland / Oostenrijk 2016, 115 min, Jakob M. Erwa
Driehoeks-relatie in een klein Duits dorp. Gebaseerd op een bekroonde roman is dit een heerlijke film waarin de verliefdheden, onzekerheden en verlangens van het opgroeien op frisse wijze worden getoond.

ESTEROS
Argentinië / Brazilië 2016, 83 min, Papu Curotto
Tijdens het ontluiken van hun seksualiteit brachten Jerónimo en Matias menige nacht door in elkaars armen. Een verhuizing maakte een einde aan die jeugdliefde. Ruim tien jaar later blijkt oude liefde echter niet zo makkelijk te vergeten.

THE PASS
Engeland 2016, 88 min, Ben A. Williams
Intense verfilming van een succesvol toneelstuk: drie episodes op drie anonieme hotelkamers over voetbal en homo-zijn en met een glansrol voor Russel Tovey.