COC-FILMROUTE: RAINBOW FAMILIES


COC AmsterdamNederland staat bekend als een homotolerant land. Al 15 jaar kunnen homo's met elkaar trouwen. Maar een kind krijgen en opvoeden? Dat is nog niet goed geregeld.

Dit jaar besteedt Roze Filmdagen in samenwerking met COC Amsterdam extra aandacht aan dit actuele actueel thema rond alternatieve vormen van ouderschap: van homo’s die kinderen krijgen via een draagmoeder tot meeroudergezinnen.

A HOLY MESS
Zweden 2015, 108 min, Helena Bergström
De traditionele families van een homostel worden verrast met het nieuws dat de beste vriendin van het paar bij hen intrekt en zwanger is van een van hen.

DIE BEAUTIFUL
Filipijnen 2016, 120 min, Jun Robles Lana
Een transgender vrouw, die verslaafd is aan ‘beauty pageants’, en haar beste vriendin nemen de zorg van een jong meisje op zich.

FATHERS
Thailand 2016, 96 min, Palatpol Mingpornpichit
Een homoseksuele man heeft een jong kind geadopteerd dat ooit door zijn moeder is afgestaan, maar als de kinderbescherming bij toeval in hun leven komt wordt het jongetje gedwongen weer contact met zijn biologische moeder te hebben.

HET ZAAD EN DE 11 EITJES
Nederland 2017, 64 min, Julia von Graevenitz
Twee jonge mannen uit Delft willen graag kinderen. Wat volgt is een een schrijnend verslag van de lange weg tussen hoop en teleurstellingen van een homostel met een kinderwens.


HUNKY DORY
VS 2016, 88 min, Michael Curtis Johnson
Van de ene op de andere dag wordt een drag queen opgezadeld met zijn kind, die door een ex word achtergelaten. Kan hij voor hem zorgen, als hij niet eens voor zichzelf kan zorgen?

LA SOCIOLOGUE ET L’OURSON
Frankrijk 2016, 78 min, Etienne Chaillou / Mathias Thery
Het debat over openstellen van het huwelijk werd in Frankrijk op het scherpst van de snede gevoerd. De moeder van de co-regisseur was daarbij een van de experts, als sociologe zat ze in een adviescommissie. De gesprekken tussen moeder en zoon vormen de basis van dit verhaal, gebracht met onweerstaanbare speelsheid door een bonte mix van speelgoed-poppen.

SPUNKLE
VS 2016, 11 min, Lisa Donato
De spanning stijgt voor alle partijen als twee vrouwen de broer van de een vragen om spermadonor te zijn.