FOCUS: ASIAN PERSPECTIVES

ABN-AMROABN AMRO vindt dat de rechten en diversiteit van haar medewerkers wereldwijd gerespecteerd dient te worden. Helaas zijn deze rechten nog niet vanzelfsprekend in alle landen waar wij gevestigd zijn, zoals een aantal landen in Azië. Enkele medewerkers van ABN AMRO hebben mede daarom dit jaar bijgedragen aan bewustwording rond LGBT-rechten in onze Aziatische kantoren.

ABN AMRO ondersteunt dit jaar een focus-route met een verscheidenheid aan Aziatische films. De films variëren van confronterende beelden van de strijd waarmee LHBT’ers in Azië te maken kunnen hebben tot mooie liefdesverhalen.

DIE BEAUTIFUL
Filipijnen 2016, 120 min, Jun Robles Lana
Een transgender vrouw blikt terug op haar turbulente leven: over verstoten zijn, overleven, de adoptie van een jong meisje en schoonheids-wedstrijden.

FADED
Maleisië 2016, 6 min, Arthur Tan Yun Ji
Over verwachtingen van familie en sociale druk.

FATHERS
Thailand 2016, 96 min, Palatpol Mingpornpichit
Twee mannen hebben een baby geadopteerd. Als het jongetje op de basisschool zit vindt jeugdzorg dat moeder weer deel uit moet maken van zijn leven.

OUT RUN
Filipijnen / VS 2016, 75 min, S. Leo Chiang / Johnny Symons
Campagnestrijd van de enige LGBT partij ter wereld. Met een transgender vrouw als boegbeeld probeert de Ladlad-partij in het parlement te komen.

PRESENT PERFECT
Japan / Thailand 2017, 105 min, Anusorn Soisa-ngim
Jongen vlucht na verbroken relatie met zijn vriendin naar Japan. Daar krijgt hij een relatie met een andere Thaise jongen totdat deze jongen teruggaat om, zoals het hoort, met een meisje te trouwen.

WEEKENDS
Zuid-Korea 2016, 98 min, Dong-Ha Lee
Muzikale documentaire over het enige, en activistische, homomannen koor in Zuid Korea.