FOCUS: MIGRANT & BI CULTURAL STORIES

NuonNuon staat voor energie voor iedereen. We zijn deel van de samenleving en luisteren naar elkaar en naar de mensen om ons heen. Samen zorgen we ervoor dat je bij ons jezelf kunt zijn. Bij Nuon is iedereen in goede handen. Door ons festival-partnership laten we zien dat we tegen elke vorm van discriminatie zijn. Deze filmfocus sluit hier inhoudelijk goed op aan.

In het festival worden diverse films rond het thema migratie en bi-culturaliteit vertoond. Zo zijn enkele films te zien waar LHBT-ers hun land ontvluchten om vervolging te ontkomen.

In andere films komen de levens van bi-culturele LHBT-ers aan bod die te maken hebben met de cultuur van hun woonomgeving, maar ook nog geworteld zijn in een andere cultuur. Uitkomen voor hun gevoelens is niet altijd makkelijk, zeker niet wanneer hun sociale omgeving die niet accepteert. Wat betekent dit voor zowel deze gemeenschappen als voor de mensen met een bi-culturele LHBT-gevoelens?

APRICOT GROVES
Armenië / Iran 2016, 85 min, Pouria Heidary Oureh
Een transgender jongeman van Iraans-Armeense afkomst keert vanuit de VS terug naar zijn geboortegrond om de hand te vragen van zijn Armeense vriendin die hij in Amerika leerde kennen.

BALCONY
Engeland 2015, 17 min, Toby Fell-Holden
Tina wordt verliefd op een Afghaanse emigrante, die het slachtoffer is van vooroordelen en pesterijen.

BOI - SONG OF A WANDERER
Nederland 2016, 72 min, Anne Marie Borsboom
Een over twaalf jaar gefilmd portret van vloeibare identiteit.

MUKWANO
Denemarken 2016, 20 min, Cecilie McNair
Een vluchteling wacht op uitslag over haar mogelijke uitzetting en probeert haar vriendin te vinden die verdwenen is sinds ze samen Oeganda ontvluchtten.

RANIYA
Denemarken 2016, 28 min, Sidsel Møller Johnsen
Een jonge Deense met Arabische roots gaat voor de vrouwenliefde, ondanks tegenwerking van haar zus.

 

SCAR TISSUE
Nederland 2017, 13 min, Nish Gera
Een one night stand van een Syrische vluchteling, op zoek naar een nieuw thuis, en een Amsterdammer wordt een intieme en confronterende ontmoeting.

SPA NIGHT
VS 2016, 93 min, Andrew Ahn
Een Koreaans-Amerikaanse jongeman ontdekt zijn seksualiteit en moet zijn eigen gevoelens leren verzoenen met de dromen en verwachtingen van zijn familie.

TEENAGE KICKS
Australië 2016, 100 min, Craig Boreham
Door een familietragedie komt Miklós in een spagaat; hij voelt zich gedwongen loyaal te zijn aan zijn migrantencultuur, maar wil ook zijn eigen gevoel volgen en de wereld in trekken.

YOU DESERVE EVERYTHING
Australië 2015, 19 min, Goran Stolevski
Een arts en de Arabische ziekenhuis-tolk zullen moeten kiezen tussen liefde en cultureel bepaalde verwachtingen.