11 - 21 maart 2021
Online


FIREFLIES

Migratie, verlangen en onverwachte vriendschap aan de rafelranden van de stad
  • 19 Sep 2020 - 19:45
  • Feature
  • Ketelhuis 1
  • mix gay
  • iCal

(luciérnagas)

Mexico 2019, 88 min, Bani Khoshnoudi
Spaans, Engels en Farsi gesproken, Engels ondertiteld
Spanish, English and Farsi, with English subtitles

Op zijn vlucht uit Iran is de jonge Ramin terechtgekomen in een havenstad in Mexico. Overdag werkt hij in de haven, en ‘s avonds probeert hij chat-contact te houden met zijn vriendje die is achtergebleven. Langzaam ontwikkelt zich een vriendschap met Leti, de jonge vrouw die het pension runt waar hij woont. En, ingewikkelder, met de aantrekkelijke Guillermo die ook in de haven werkt, maar eigenlijk weg wil naar de V.S. 

De Iraanse regisseuse Bani Khoshnoudi weeft zeer vakkundig een verhaal waarin grote thema’s als immigratie, verlangen, eenzaamheid maar ook onverwachte vriendschap en passie heel persoonlijk worden gemaakt. Aanrader!

A poignant, artfully made drama that is rich in food for thought, and touches on big issues in very personal ways. Ramin, a young gay Iranian has fled the country and now works as a laborer in Mexico, after having boarded a wrong freight ship in Turkey. As he struggles with finding his place, he develops a friendship with smolderingly intense co-worker Guillermo and others in this harbour city where everyone dreams of a better life elsewhere.