11 - 21 maart 2021
Online


SIBERIA AND HIM

In het uitgestrekte landschap van Siberië hebben twee mannen een geheime, gevaarlijke relatie
  • 19 Sep 2020 - 15:30
  • Feature
  • Ketelhuis 1
  • gay
  • iCal

Rusland / VS 2019, 77 min, Viatcheslav Kopturevskiy
Russisch gesproken, Engels ondertiteld
Russian, with English subtitles

OOK / ALSO: 17 SEPT, 17:30

Diep in Siberië hebben twee mannen een gecompliceerde relatie.  Ze zijn zwagers, reisgenoten en, in het geheim, geliefden. Onderweg naar de oma van een van de hen, brengen ze dagen door met wandelen en voedsel zoeken en de nachten in elkaars armen. De relatieve vrijheid van een reis door onbewoond gebied duurt echter niet eeuwig; ooit zullen ze terug moeten naar het dorp en de mensen.

Met verbluffend mooie cinematografie en prachtige beelden van de oneindig uitgestrekte wildernis, en met schaarse dialogen die de stugheid van de mannen nog eens onderstreept is dit een bijzondere, confronterende en fascinerende film.

Farmhand Sasha and policeman Dima are brothers-in-law and⁠ secret lovers in the vast wilderness of Siberia. Over the course of their journey to visit Sasha’s grandmother, unspoken truths are uttered, intimacy is built, and authenticity is challenged. Although they may be far from the peering eyes of their oppressive society, their relationship teeters on a dangerous precipice.