Wegens succes: extra voorstelling Uit 't leven op Roze Filmdagen

Beide vertoningen van Uit 't leven van regisseur Tim Dekkers zijn inmiddels uitverkocht. Reden om dit te vieren met een extra vertoning!

Volgens cijfers van 113 Zelfmoord Preventie ligt het aantal zelfmoordpogingen bij homo’s, lesbiennes en transgender personen vier tot tien keer hoger dan in de algehele bevolking. Toch lijkt het praten hierover een taboe binnen de LHBTIQ+ -gemeenschap. Documentairemaker Tim Dekkers en scenarioschrijver Henk Burger willen dat doorbreken.

Zij hebben twee jaar lang drie hoofdpersonen gevolgd die een inktzwarte periode met depressies en pogingen tot zelfdoding achter de rug hebben. Lukt het acrobaat Jean, model /trans vrouw Solange en gemeenteraadslid Kris om hun leven weer op te pakken en een voorbeeld te zijn voor anderen? Het resultaat is een aangrijpende documentaire van tachtig minuten, die Dekkers en Burger willen vertonen op de vele LHBTIQ+ -filmfestivals op de wereld.

De extra vertoning van Uit 't leven draait op zondag 2 april om 11.00 uur in Het Ketelhuis in Amsterdam. Koop hier nu je kaartjes