ROZE FILMDAGEN TIJDENS QUEER & PRIDE AMSTERDAM 2023:

WELKE FILMS MAG JE NIET MISSEN?

Roze Filmdagen presenteert:

KEEP THE CAMERA'S ROLLING:

THE PEDRO ZAMORA WAY

Waar: Cinema de Vlugt

Wanneer: Woensdag 26 Juli om 19:00 uur

Toen Pedro Zamora in 1994 in The Real World: San Francisco verscheen, was het de eerste keer dat veel Amerikaanse televisiekijkers het gevoel hadden dat ze iemand met hiv/aids leerden kennen. Maar Pedro vertegenwoordigde veel meer dan een diagnose: de 22-jarige was een leider binnen zijn gemeenschap, een Cubaanse Amerikaan met een aanstaande echtgenoot en een van de meest sprankelende persoonlijkheden die ooit op MTV verscheen.

Deze hartverscheurende documentaire is een liefdevol eerbetoon aan de jongeman wiens leven, samen met miljoenen anderen op tragische wijze werd afgebroken, maar die erin slaagde een stempel op de wereld te drukken die niet snel zal worden vergeten. De film was tijdens Roze Filmdagen 2023 heel snel uitverkocht, dus grijp je kans om hem nu alsnog te zien. Koop hier je tickets.


Roze Filmdagen x IQMF presenteren:

QUEER EXILE BERLIN

Waar: LAB111

Wanneer: Donderdag 27 juli om 19:00 uur

Na Out in East-Berlin (2013) and My Wonderful West Berlin (2017) is dit een speciale en exclusieve preview van het derde deel uit de queer Berlijn-trilogie. Het queer universum van Berlijn weerspiegelt de bewegingen van de hele wereld en is voortdurend in ontwikkeling: queers uit de hele wereld hebben Berlijn gemaakt tot wat het nu is. Velen verlaten hun huis omdat ze dat willen, anderen omdat ze wel moeten. Deze film volgt een paar van hen in hun zoektocht naar acceptatie en vrijheid. Één van de meest spraakmakende films van Roze Filmdagen 2023 wordt in samenwerking met IQMF opnieuw vertoond. Regisseur Jochen Hick zal wederom aanwezig zijn voor een Q&A. Koop hier je tickets.


Roze Filmdagen presenteert:

BLACK AS U R

Waar: LAB111

Wanneer: Donderdag 27 juli om 21:15 uur

Een caleidoscopische reis naar de breuklijnen van ras, gender, geschiedenis en seksualiteit in de Verenigde Staten, met een focus op de intersectionele levens van zwarte queer mensen op zoek naar waardigheid en gelijkheid. In de tijd van Black Lives Matter wil filmmaker Michael Rice met Black as U R uitdrukkelijk de stemmen van queer en zwarte trans-personen versterken. Mis deze zeer hooggewaardeerde en belangrijke film, die eerder vertoond werd tijdens Roze Filmdagen 2023, niet. Koop hier je tickets.


Roze Filmdagen x Cinecenter presenteren:

PASSAGES (voorpremière)

Waar: Cinecenter

Wanneer: Dinsdag 1 augustus om 19:00 uur / Woensdag 2 augustus om 21:00 uur

Ondanks zijn huwelijk met Martin is de relatie met een vrouw voor Tomas een nieuwe, opwindende ervaring die hij graag verder wil onderzoeken. Maar wanneer Martin zelf een affaire begint, richt de jaloerse Tomas zijn aandacht direct weer op zijn man. Ira Sachs' herkenbaar portret van een rauw-realistische driehoeksverhouding in hedendaags Parijs is levensecht, soms komisch, maar gaat de worsteling van de betrokkenen met elkaar en hun ideeën over de liefde niet uit de weg. Een absolute aanrader! Koop hier je tickets.

Picl presenteert:

QUEER SUMMER

Met o.a.: You Can Live Forever en Mama Bears

Waar: Picl (online streaming platform)

Ook online zijn er een paar interessante nieuwe queer films te zien via het streamingplatform Picl.

You Can Live Forever

Geloof, geliefd en gelogen. You Can Live Forever belicht de verboden liefde die ontstaat tussen twee tieners onder de Getuigen van Jehova. Vechtend tegen hun verlangen, of tegen hun strenge geloof, ontdekken ze de liefde met elkaar, in de schaduwen van een conservatieve gemeenschap.

Mama Bears

Door heel de Verenigde Staten vinden moeders elkaar via Facebookgroepen in de onvoorwaardelijke liefde voor hun queer kinderen. Ze zijn bereid alles en iedereen te trotseren om de wereld voor hun kinderen veilig te maken. Daarvoor moeten ze vaak breken met hun religieuze, conservatieve achtergrond.

Nu in de bioscoop:

LE PARADIS and SISI & ICH

Le Paradis

Joe zit in de jeugdgevangenis waar elk fysiek contact verboden is. Terwijl hij zich voorbereid op zijn terugkeer naar de maatschappij, ontmoet hij de nieuweling William. De twee worden verliefd, maar is hun liefde sterker dan het verlangen naar de vrijheid? Le Paradis is genomineerd voor Best Feature Film tijdens Roze Filmdagen 2023.

Sisi & Ich

Aan het einde van de 19de eeuw leeft keizerin Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije – beter bekend als Sisi – in een aristocratische vrouwelijke commune in Griekenland. Gravin Irma wordt als metgezel richting Sisi gestuurd en raakt meteen gefascineerd door de excentrieke en extravagante kluizenaar.