Vier de Pride en de zomer met Roze Filmdagen

Amsterdam Pride, en de zomer staan voor de deur en dat betekent dat Roze Filmdagen weer een prachtige reeks films en evenementen voor jullie in petto heeft! We hebben een speciale Pride-programmering samengesteld. Deze zomer presenteren we ook een aantal highlights van Roze Filmdagen 2024 en daarnaast een selectie van inspirerende en ontroerende films die je absoluut niet mag missen. Mis het niet en vier de zomer met ons!

10 juli – Outdoor screening: Best of Roze Filmdagen 2024 (shorts)

Beleef een avond vol prachtige korte films tijdens onze outdoor screening. Bezoek voor meer informatie en tickets de website van Pakhuis de Zwijger.

12 juli - Queer Amsterdam Film Programma: ASOG

Geniet van ASOG, winnaar van de HIVOS Free to Be Me Award (Roze Filmdagen 2024). Deze bijzondere film wordt vertoond in LAB111 als onderdeel van het Queer Amsterdam Film Programma. Voor meer details en kaartjes, zie LAB111.

14 juli - Queer Amsterdam Film Programma: Desire Lines

Roze Filmdagen x TranScreen: Ontdek de prachtige film Desire Lines, een ander hoogtepunt in ons Queer Amsterdam Film Programma. De vertoning vindt plaats in LAB111.

4 augustus – Lie With Me

Sluit Pride af met de winnaar van de Audience Award Best Film (Roze Filmdagen 2024), Lie With Me. Deze ontroerende film belooft een onvergetelijke ervaring te worden. Vertoning in Bioscoop Het Ketelhuis.


ZOMER RELEASES:

NATA PER TE

Ontroerend en waargebeurd verhaal. Het is 2017 en de rechtbank in Napels is op zoek naar een gezin voor het babymeisje Alba die na haar geboorte in het ziekenhuis werd achtergelaten. Luca is een alleenstaande man met een sterk verlangen naar vaderschap en vecht om de voogdij over Alba te verkrijgen. Nata Per Te is vanaf donderdag 20 juni te zien in Het Ketelhuis.

LEVANTE

De veelbelovende volleybalspeelster Sofia is zeventien jaar en staat aan de vooravond van een wedstrijd die haar toekomst voorgoed kan veranderen. Een ongewenste zwangerschap gooit echter roet in het eten. Ze wil een abortus laten uitvoeren, maar komt hiermee in het vizier van een fundamentalistische groep die haar dit koste wat het kost wil beletten. Sofia noch haar naasten zijn van plan om in te binden. Levante is vanaf donderdag 20 juni te zien in de bioscoop.

FUCKING ÅMÅL (PRIDE RE-RELEASE)

In het saaie Zweedse provinciestadje Åmål is niet veel te doen. De sombere tiener Agnes woont er nog maar kort en hoort er niet bij. Ze is heimelijk verliefd op Elin, het populairste meisje van school, maar kan nergens terecht met haar gevoelens. Agnes' wereld stort in wanneer Elin haar op haar 16e verjaardagsfeestje vernedert. Maar daar heeft Elin, die gefascineerd raakt door Agnes' moed, achteraf spijt van. Langzaam groeien de twee steeds dichter naar elkaar toe. Fucking Åmål zie je vanaf 11 juli in Het Ketelhuis.

FEMME

De drag queen Jules treedt op in Londen. Een brute aanval laat hem getraumatiseerd achter en hij trekt zich terug in zichzelf. Enkele maanden later herkent hij een van de daders in een gay sauna. Incognito begint Jules een relatie met deze Preston. Femme is vanaf 11 juli te zien in Het Ketelhuis.

LOVE & REVOLUTION

In het Andalusië van 1977 ziet Miguel zijn ambities om professioneel zanger te worden als sneeuw voor de zon verdwijnen wanneer hij wordt gearresteerd als hij een LGBTQ+ bijeenkomst bijwoont. Dit onrecht dwingt Reme, de moeder van Miguel, om eindelijk haar eigen traditionele opvattingen onder ogen te zien. Samen sluiten moeder en zoon zich aan bij een bont gezelschap van homo-, lesbienne- en trans activisten in de strijd om homoseksualiteit eindelijk te decriminaliseren, in dit ontroerende eerbetoon aan de activisten die de weg vrijmaakten voor de Spaanse LGBTQ+-rechtenbeweging. Vanaf 1 augustus te zien in de bioscoop.