ROZE FILMDAGEN NEXT DOOR

Vanaf het eerste weekend van maart kun je al terecht bij Roze Filmdagen in Het Meterhuisje, direct naast Het Ketelhuis. Hier laat Roze Filmdagen Next Door je al ruim voor de opening van het festival onderdompelen in de thema’s van het festival. Dat doen we op spannende en ontspannende, verwachte en onverwachte manieren.

TENTOONSTELLING

The People Look Like Flowers At Last

Curator: Aynouk Tan.

Met werk van Gala Faraus, Tengbeh Kamara, Prins de Vos, Misty Superdeluxe, Jonnah Bron en anderen.

In The People Look Like Flowers At Last tonen zes kunstenaars hun perceptie op de wereld om hen heen, op elkaar en op zichzelf. Hun queer identiteit kleurt onvermijdelijk hun waarneming. Ze schijnen licht op datgene dat tussen of buiten gender leeft, waardoor er een nieuwe realiteit opdoemt. Het is een plek die, vaak letterlijk, nietsverhullend is; waar kwetsbaarheid en intimiteit zich eindelijk vrijelijk kunnen openbaren. Soms gebeurt dat in de vorm van blauwe plekken, soms in de vorm van gouden zonlicht. Met flora en fauna wordt een bondgenootschap gevormd, omdat zij (ook) bestaan zonder (traditionele) ideeën rondom identiteit en gender. Of zoals een personage uit de film van Gala Faraus zegt: "In het bos ben ik niet trans. In het bos besta ik. Dat is alles."

Openingstijden

Van 1 t/m 24 maart 2024, elke dag van 13.00 tot 17.00 uur Gratis toegankelijk.

VR-EXPERIENCE

Op de vide van het Meterhuisje vind je vanaf 14 maart een VR-experience, waar je een aantal queer gerelateerde verhalen op een unieke manier kunt ervaren. Met de keuze uit drie varianties beleef je binnen de wereld van virtual reality een aanvullende, deels documentair, genrefluïde dimensie op veelvuldig terugkerende Roze Filmdagen thema’s.

Openingstijden

Van 14 t/m 24 maart 2024, elke dag van 13.00u tot 17.00u. Gratis toegankelijk.

TALKSHOWS

Op zaterdagochtend 16 en 23 maart en zondagochtend 17 en 24 maart zijn er opnames van talkshows in het Meterhuisje: Queer Movie Talks, De Podcast. In elke talkshow wordt met een aantal interessante gasten een ander onderwerp besproken in relatie tot de thema’s van het festival en/of meer algemeen over issues rondom queerness. De afleveringen worden, net als vorig jaar, gepresenteerd door Tirsa With en Annefleur Schippers en dit jaar opgenomen als podcast.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is het helaas niet mogelijk om live bij de opname aanwezig te zijn. We laten zo snel mogelijk via onze socials weten wanneer de podcast afleveringen beschikbaar zijn om op elk gewenst moment te beluisteren.