Queer Movie Talks - 2023

Op zoek naar verdieping en uitdaging rondom het filmprogramma? Tune online in bij Queer Movie Talks. In deze talkshows gepresenteerd door Annefleur Schipper (programmamaker / De Lesbische Liga Podcast) en Tirsa With (presentator Het Klokhuis) verkennen we met bekende LGBTQ+ers en filmmakers thema’s die belangrijk zijn voor de community en voor filmliefhebbers in het algemeen.

Queer Movie Talks #4

Queer Vrouwen in Cinema | Met Fleur Pierets, Mildred Roethof en Solange Dekker

In deze aflevering van Queer Movie Talks zijn auteur Fleur Pierets, producent en regisseur Mildred Roethof en model en presentator Solange Dekker te gast. We praten met ze over queer vrouwen in cinema: hoe worden ze gerepresenteerd, waar zitten de clichés, waar gaat het heel goed en waarom moeten queer vrouwen toch zo vaak dood en ongelukkig eindigen?

Queer Movie Talks #3

The Art of Being Different | Met Thorn de Vries, De Transketeers en Aynouk Tan

In deze aflevering van Queer Movie Talks zijn acteur Thorn de Vries, filmmakers Bart Peters en Jonah Lamers van De Transketeers en Aynouk Tan van Queer Amsterdam te gast. 

We praten met Thorn, Bart en Jonah over wat het betekent om queer te zijn, positieve rolmodellen, het vieren van je queer-zijn en queertok. Bart en Jonah vertellen ook iets over hun documentaire 'Behind the Numbers' die ze in opdracht van Hivos hebben gemaakt en die draait tijdens Roze Filmdagen. Daarnaast praten we met Aynouk Tan over de Nederlandse queer geschiedenis en over hoe Pride er over 10 jaar uit zou moeten zien.

Queer Movie Talks #2

Queer Filmmakers in Nederland | Aaron Rookus, Flip Zuijderland, Tim Dekkers en Ini Elumalai

In deze aflevering van Queer Movie Talks zijn regisseurs en filmmakers Aaron Rookus (Goodbye Stranger), Flip Zonne Zuijderland (Met zonder ballen), Tim Dekkers (Uit ‘t leven) en Iniyavan Elumalai (Required Reading) te gast. We praten met ze over het maakproces, queer thema’s binnen de Nederlandse film en over hun films die op Roze Filmdagen 2023 draaien.

Queer Movie Talks #1:

Deconstructing Masculinity | Stijn de Vries, Mel Opti en Tijn de Jong in gesprek over mannelijkheid

In deze aflevering van Queer Movie Talks zijn Stijn de Vries, Mel Opti en Tijn de Jong te gast en bespreken ze mannelijkheid. Oftewel wat zien we als mannelijk, wat niet en waarom is die definitie vaak zo benauwend? 

Verder zien we Othmane en Mathis Chevalier, de hoofdrolspelers uit Mon CRS. Mon CRS is een shorts film die gaat over mannelijkheid en het bevragen daarvan. Othmane en Mathis vertellen iets over de karakters die ze in de film spelen en wat er gebeurt als je buiten de gebaande paden denkt.